Koolzuurgas detectie "verplicht" volgens Arbowet en NEN EN 378

Als gevolg van Europese wetgeving is koolzuurgas detectie voor veel bedrijven een in de Arbowet geregelde verplichting om levensbedreigende situaties te voorkomen. Doelstelling is om personen op hun werkplek te beveiligen tegen de gevaren van koolzuurgas lekkage. Betroffen bedrijven die werken met koolzuur, CO2 of koolstofdioxide zijn bijvoorbeeld: Horeca – Grootwinkelbedrijven - Verpakkingsindustrie – Koolzuurparel-stralen – droog-ijs verpakkers – viskweekbedrijven.

WEBSHOP VOOR INSTALATEURS

Meld uzelf aan als nieuwe klant, na een snelle accreditatie kunt u inloggen en de groothandels V-prijzen bij de producten zien.

Snelle leveringen: vandaag bestellen & online betalen betekend meestal volgende werkdag in huis.

Log in als bestaande klant om uw vorige bestellingen in te zien en uw gegevens te wijzigen.

Als gast kunt u gerust rond kijken en u zelf volledig informeren over koolzuurgas of CO2 detectie.

Bent u een Horecabedrijf en op zoek naar koolzuurgas of CO2 detectie kijk dan even op www.tappyclean.eu

  • Kundo xT CO2 Control koolzuurgas detectie PA AM toepassingsgebied koude en luchtbehandeling.
  • Kundo xT Alarmunit
  • Alarmlamp met 100 Db buzzer

Twee goede (dure) redenen om zeker koolzuurgas of CO2 detectie te plaatsen.

Letsel- en overlijdens-schades zijn zeer kostbaar, natuurlijk zijn uw klanten daarvoor verzekerd. Maar de verzekering kan de betaling geheel of gedeeltelijk opschorten als er geen CO2 of koolzuurgas detectie aanwezig is. Of als deze is uitgeschakeld, defect of niet is onderhouden. Regelmatig onderhoud is eveneens een wettelijke verplichting.

Bij controle kan de ambtenaar financiële sancties opleggen indien er geen koolzuurgas detectie is geïnstalleerd, sterk verouderd is, buiten werking is gesteld of niet is onderhouden wat een wettelijke verplichting is. De hoogte van de sancties worden afgemeten aan de grootte van het bedrijf.


Wij gebruiken cookies om service aan U te verlenen.